Bota

Sipas BB-së, Estonia e para në BE për kontrollin e korrupsionit

Estonia qëndron e para në Evropën Qendrore dhe Lindore për sa i përket kontrollit të korrupsionit, sipas studimi të ri të Bankës Botërore.

Sipas treguesve të qeverisjeve në të gjithë botën, Estonia drejton rajonin në kontrollin e korrupsionit me 89,9 pikë përqindje, ndërsa në vendin e dytë qëndron Sllovenia me 80,77 pikë dhe në vendin e tretë Polonia (74,52).

Më pas vijnë Republika Çeke (69,23), Lituania (68,75), Sllovakia (66,35), Letonia (64,42), Kroacia (60,1), Hungaria (59,62), Mali i Zi (58,17) dhe Rumania (52,40).

”Të gjitha vendet e mbetura në zonë kanë fituar më pak se 50 pikë përqindje”, thuhet në raport. /atsh/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.