Love & Sex

Si të tregoni nëse dikush është për ju në më pak se 2 minuta

Shkencëtarët kanë zbuluar treguesin primar që nënkupton se ai është në ty

Për dekada me radhë, ekspertët e takimeve kanë shkruar përçuesin e hollë të gjuhës së trupit për të kërkuar kur përpiqen të përcaktojnë nëse një bashkëshort i mundshëm është në ju. Por hulumtimet e publikuara sot tregojnë se shenja kryesore e kimisë seksuale kur njerëzit takohen për herë të parë ka të bëjë me zërin.

Antropologët nga Universiteti i Sussex-it në Mbretërinë e Bashkuar kryen ngjarjet me shpejtësi dhe regjistrojnë përshëndetjet potenciale që bisedojnë për të parë nëse ka pasur modele që mund të identifikojnë.

Autori kryesor Katarzyna Pisanski tha se burrat u gjetën të ulnin lartësinë e zërit të tyre kur gjetën dikë që dëshironin të shihnin përsëri në të ardhmen – dhe toni u thellua edhe më tej nëse zonja ishte veçanërisht e dëshirueshme.
Dhe përderisa kjo është interesante, rezultatet vërtet interesante kanë të bëjnë me gratë, ndërkohë që po ndërveprojnë me bllokadat.

“Gratë foli në një zë më të lartë dhe më pak monotone në datat e shpejtësisë me burrat që ata zgjodhën si bashkëshorte të mundshme”, tha Dr Pisanski. Megjithatë, në qoftë se ata ndjenin se një njeri ishte në kërkesë të fortë, vokalët më të lartë u ndërruan në vokal dukshëm më të thellë. “Disa studime sugjerojnë se një nivel më i ulët i grave është perceptuar si tërheqës apo” sexy “,” tha Dr Pisanski.

“Gratë me zëra relativisht të lartë zakonisht perceptohen si më femërore, më të reja dhe më tërheqëse sesa gratë me zëra të ulët. Në të kundërt, gratë me zëra të ulët janë gjykuar në mënyrë të vazhdueshme si më dominuese, me kompetencën “Tregtia e nënkuptuar nga kjo ndarje tregon se gratë mund të ngrenë katranin e tyre të zërit për të sinjalizuar rininë dhe feminitetin, por ta ulin nivelin e tyre në kontekste ku dëshirojnë … për të treguar interesin seksual për një dëgjues “.

Kur ka më pak konkurrencë, zëri i një gruaje priret të jetë më i lartë, por kur aksionet janë të larta, ai u bë më i thellë, sugjeroi hulumtimi.

Zëri i njeriut është formuar në një pjesë të madhe nga evolucioni, gjë që mund të ndikojë në mënyrën se si njerëzit zgjedhin një bashkëshort dhe madje konkurrojnë me rivalët për të fituar simpatitë e dikujt. Sidoqoftë, shumica e hulumtimeve të deritanishme në këtë fenomen janë përqëndruar pothuajse tërësisht tek burrat për të parë se si zërat formojnë përzgjedhjen e tyre seksuale.

Gjetjet e deritanishme përfshijnë lidhjen midis zërave të ulët dhe niveleve të testosteronit, si dhe tërheqjen e femrave në pitches më mashkullore dhe dominante.

“Në të vërtetë, burrat me zëra të ulët kanë tendencë të kenë sukses më të madh në një sërë kontekstesh shoqërore, nga çiftëzimi në socio-ekonomike dhe politike,” tha Dr Pisanski.

Por, si zërat e grave ndryshojnë pa dashje kur gjejnë një ndeshje të mundshme, nuk është eksploruar thellë – deri tani. Burrat në mostrat u gjetën të preferojnë ato gra me zëra më të thellë, duke sugjeruar pse ndryshojmë sjelljen vokale për të tërhequr bashkëshortët e mundshëm dhe të pjekur.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483