Rajoni

Si sot 18 vite më parë, nisi gjykimi i Kasapit të Ballkanit

Për gjenocidet e kryera në Ballkan, në vigjilje të shkatërrimit të Jugosllavisë, u cilësua si përgjegjësi kryesor. Prandaj edhe u quajt: Kasap i Ballkanit!

Gjyqi i ish-presidentit të Republikës Federative të Jugosllavisë, Sllobodan Millosheviqit kishte filluar më 12 shkurt të vitit 2002, në gjykatën e krimeve të luftës të Kombeve të Bashkuara në Hagë në Holandë, nën akuzat për gjenocid dhe krime lufte në Bosnje, Kroaci dhe Kosovë.

Millosheviq ka shërbyer si avokat e tij për pjesën më të madhe të gjykimit të gjatë, i cila përfundoi pa një vendim kur i ashtuquajturi “Kasapi i Ballkanit”, u gjet i vdekur në moshën 64-vjeçare nga një sulm të dukshëm në zemër në qelinë e tij më 11 mars 2006.

Shfaq më shumë