Love & Sex

‘Si martesa e hapur e ringjalli jetën time seksuale’

Një lexuese i shkruan “The Guardian”, sot, më 21 shkurt 2020 dhe i rrëfen si e rigjeti pasionin në martesën e saj:

“Në gjashtë muajt e fundit, unë kam bërë seks me 15 burra – duke mos përfshirë burrin tim për 25 vjet. Unë kam biseduar gjithashtu me shumë burra që më tregojnë të njëjtën histori: “Unë e dua gruan time dhe kemi ndërtuar një jetë të shkëlqyer së bashku, por ajo nuk dëshiron të bëjë seks. Ajo tërhiqet kur e prek dhe kur bëjmë seks, ajo thjesht qëndron atje dhe nuk bën asgjë. ” Duket se shumë gra të moshës sime, të moshës së mesme, me fëmijë, nuk bëjnë ose nuk mund të shijojnë seksin. Unë kam qenë vetë si ato.

Para vitit të kaluar, martesa ime ka qenë pa seks për dy dekada. Burri im dhe unë jemi ende duke u përpjekur të zbulojmë pse, por unë mendoj se ka dy gjëra: gratë sot janë të mbingarkuara, dhe shumica prej nesh kanë harruar se prekjet dhe seksi janë të rëndësishme – edhe nëse ishim të çmendur për seksin kur takuam partnerët.

Shumë gra marrin pak nga seksi, sepse kultura jonë është e përqendruar në kënaqjen e burrit. Shpesh, ai njeri ka ardhur të përfaqësojë vetëm një vend  në listën tonë masive “të gjërave për të bërë”. Asnjëherë nuk na është dhënë leja të shijojmë seksin për hir të vetes.

Pas shumë vitesh mos interesimi, një rritje e hormoneve perimenopausale më bëri që të dëshiroja seks gjatë gjithë kohës. Fillova të inicioja seksin me burrin tim, dhe ky përqendrim i ri në sensualitet na shtyu të flisnim për seks jashtë martesës sonë.

Martesa jonë e hapur na ka dhënë mjete të reja për ta shprehur veten seksualisht, gjë që përkthehet në komunikim më të mirë në të gjitha fushat e martesës. Kam rivendosur të drejtën time për kënaqësi dhe jemi më afër se kurrë.”/g/s