SHËNDETËSIA

Shuma marramendëse për të luftuar COVID-19, miliarda dollarë të dhëna nga shtetet e fuqishme

Disa prej shteteve më të mëdha ekonomikisht në botë si ShBA, Gjermani, Britani Itali e Zvicër kanë ofruar 743 miliardë dollarë kompanive mjekësore dhe të sigurimit në mënyrë që ata të sigurojnë mbrojtje maksimale për stafet mjekësore.

Gjermania ka vendosur në dispozicion 613 miliardë dollarë, ShBA, 50 miliardë, Britania 12 miliardë, BE dhe Itali nga 25 miliardë dhe Zvicra 10.5 miliardë dollarë në dispozicion të bizneseve dhe njerëzve të thjeshtë.

Në të gjithë boën janë regjistruar 145.857 të infektuar prej të cilëve, 5436 kanë vdekur.

Ministri i Ekonomisë në Gjermani deklaroi se kjo masë është një “raketëhedhëse” për të. Ndoshta më vonë Gjermania do të ketë nevojë për armë më të vogla.

Britania vendosi në dispozicion 12 miliardë euro për të luftuar COVID-19. Gjithashtu dhe Shërbimi Kombëtar i Sigurisë ka dhuruar 5 miliardë euro të tjera për këtë rast.