Rajoni

Shteti i parë pa koronavirus në botë

20 ditë rresht, Mali i Zi nuk ka konfirmuar raste të reja të infeksionit me Covid19, megjithëse në praktikë dhe në mesin e profesionistëve është e zakonshme që një epidemi e një sëmundje infektive të shpallet e shfuqizuar kur nuk ka pasur raste të regjistruara rishtazi të infeksionit në një territor gjatë dy periode inkubacionit mesatar(2×14 ditë), shkruan Kosova.info.

Kanë kaluar 68 ditë pas rastit të parë të regjistruar të koronavirusit, dhe sot nuk ka më njerëz të infektuar me COVID-19 në territorin e saj, duke e bërë atë vendin e parë “Koronavirus Free” në Evropë, sipas Institutit Malazez të Shëndetit Publik. /Kosova.info/