SHKENCË

Shqiponja boshatis buxhetin e shkencëtarëve rusë duke fluturuar në Iran

Shkencëtarët rusë u kishin vendosur shqiponjave të stepave disa pajisje satelitore të cilat dërgonin SMS me vendndodhjen, herë pas here.

Kjo gjë nuk ka asnjë problem për sa kohë që Shqiponja është në territorin rus, por kur kalon kufirin, tarifat ndryshojnë ndjeshëm.

Dy prej shqiponjave bënë një fluturim “roaming” jashtë vendit dhe e boshatisën menjëherë buxhetin e shkencëtarëve me SMS-të që dërgonin, njëra nga Irani, tjetra nga Kazakistani.

Shkencëtarët u detyruan të bëjnë thirrje në internet që t’u dhurohen fonde e të vazhdojnë të ruajnë shqiponjat, pasi janë shumë të rrezikuara dhe atyre nuk u ka mbetur më buxhet. /tch/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.