KULTURË

Shqipëria në gjysmëfinalen e dytë të Eurovisionit

Organizatorët e Eurovisionit kanë konfirmuar se 41 vendet që pritej të merrnin pjesë në maj në Rotterdam të Holandës do të jenë pjesëmarrëse në vitin 2021.

Grupi i Konkursit të Eurovisionit është pajtuar që të mos vazhdojë me një short të ri të alokimit në muajin janar, trasnmeton KOHA. Kjo nënkupton se të gjitha vendet që ishin caktuar për gjysmëfinalen e parë dhe të dytë do të performojnë në Ahoy Arena më 2021.

Në këtë formë ruhet edhe validiteti i biletave të blera nga fansat e Eurovisionit për edicionin 2020.

Shqipëria do të performojë në gjysmëfinalen e dytë.

Në gjysmëfinalen e parë, më 18 maj 2021 paraqiten këto shtete:

Image

Kurse në të dytën, më 20 maj 2021, do të performojnë këto vende:

Image