Kuriozitet

Shpëtimi për këtë sezon turistik – turistët do të ‘jenë të paketuar’ në kabinat e tyre në plazh

Këto janë kabina Plexiglas që sigurojnë që turistët të mos jenë ‘afër njëri-tjetrit’, si zakonisht por në një distancë të sigurt.

Një kompani italiane ndërtimi nga Modena ka prezantuar kabinat e plazheve në provincën Emilia-Romagna me një zgjidhje të çuditshme që, ata janë të bindur, do të lejonin që turistët të shijojnë sa më shumë plazhin, sipas Corriere di Bologna.

Këto janë kabina Plexiglas që do të sigurojnë që turistët të mos jenë ‘afër njëri-tjetrit’, por do të kenë një distancë të madhe ndërmjet tyre, transmeton Telegrafi.

Këto kabina do të përfshinin gjithashtu çadra dhe karrige në kuvertë, dhe ideja u prezantua nga Nuova Neon në një takim me qiramarrësit e plazheve në Rimini dhe vendet e tjera turistike në Riviera Romagnola.

“Plexiglass do të shkaktonte më shumë probleme me dehidratimin sesa parandalimin e sëmundjes së coronavirusit”,  tha Mauro Vanni , presidenti i Shoqatës së Turizmit në Rimini, i cili me sa duket nuk është aspak i interesuar për konceptin.

“Kjo është çmenduri, nëse dikush dëshiron të shkojë në burg, le të vijë këtu, sepse është e njëjtë si me një dhomë burgu”, tha Simone Battistone, presidenti i sindikatës rajonale të qiramarrësve të plazheve.

Mundësia e vetme, shton Battistone, është që operatorët e plazhit këtë verë garantojnë distancën midis çadrave, tavolinave në restorante dhe hapësirave të rimodelimit të hoteleve dhe zonave në atë drejtim.