Kosova

Shoqëria civile ka avancuar shumë në Kosovë

Këtë vit mbushen 20 vite që nga themelimi i KCSF-së. Për këto 20 vite ky fondacion ka dhënë shumë përkrahje në zhvillimin e shoqërisë së Kosovës.

Taulant Hoxha drejtor i programit për hulumtim dhe avokim në KCSF, tha se këtë vit mbushen 20 vite që nga themelimi i KCSF-së. Ai tha se për këto vite të funksionimin të këtij fondacioni kanë realizuar shumë projektet të ndryshme, duke veçuar Shkollën për Integrime Evropiane.

“Deri tani kemi mbi 1100 të diplomuar në Shkollën për Integrime Evropiane”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Sipas tij ka përmirësim të pjesëmarrjes së shoqërisë civile, por hapja nuk është e struktura.

Ai tha se nevojat e shoqërisë ndryshojnë. ‘Menjëherë pas lufta ka pasur organizata për pajtim, kohët e fundit ka organizata për punësim e të rinjve”, tha ai.

Shfaq më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published.