Kosova

Shkolla e Kosovës, në të cilën mësohet edhe me planprogram të Serbisë

Edhe pse bart emrin e një veprimtari shqiptar, SHFMU ‘Daut Bojugevci’ shfrytëzohet edhe nga nxënësit serbë, të cilët mësojnë sipas planprogramit serb.

Emri dhe stema tregojnë se është institucion arsimor i Republikës së Kosovës. Por brenda kësaj shkolle në Fushë Kosovë, qëndron edhe stema e Serbisë.

Kështu në shkollën fillore “Daut Bogujevci” nxënësit serbë. Këtë e pohon edhe drejtori i kësaj shkolle Sabri Gjigolli i cili thotë se për këtë janë të njoftuar edhe Ministria e Arsimit.

Katin e parë të shkollës e shfrytëzojnë komplet nxënësit që mësojnë serbisht dhe se kjo po u shkakton tollovi.

Drejtori serb i shkollës paralele nuk ka pranuar të flas.

Por se mësojnë me program paralel serb dhe marrin paga nga shteti i Serbisë e pranon edhe mësuesja serbe Branga Ulazevic.

Ndërkohë drejtori i Arsimit në Fushë Kosovë, Islam Shabani thekson se profesorët e shkollës nuk kanë pranuar të punojnë me sistem të Kosovës, ani se për këtë kishte biseduar disa herë me ta.

dhe romë po vazhdojnë të mësojnë me plan program të Serbisë.

Këtë e pohon edhe drejtori i kësaj shkolle Sabri Gjigolli i cili thotë se për këtë janë të njoftuar edhe Ministria e Arsimit.

Katin e parë të shkollës e shfrytëzojnë komplet nxënësit që mësojnë serbisht dhe se kjo po u shkakton tollovi.

Drejtori serb i shkollës paralele nuk ka pranuar të flas.

Por se mësojnë me program paralel serb dhe marrin paga nga shteti i Serbisë e pranon edhe mësuesja serbe Branga Ulazevic.

Ndërkohë drejtori i Arsimit në Fushë Kosovë, Islam Shabani thekson se profesorët e shkollës nuk kanë pranuar të punojnë me sistem të Kosovës, edhe pse për këtë kishte biseduar disa herë me ta.