Hi Tech

Shitjet e Televizorëve Samsung Neo QLED 2021 nisin në Kosovë

Modelet e TV Neo QLED të Samsung u prezantuan për herë të parë në janar në ngjarjen virtuale të Samsung “The first look”. Modelet më të fundit të TV Samsung Neo QLED kanë qenë në dispozicion për porosi paraprake deri më tani, dhe shitjet në Shqipëri e Kosovë fillojnë zyrtarisht këtë javë. Televizorët Neo QLED 4K janë në dispozicion me një çmim të sugjeruar me pakicë prej EUR 1,579, ndërsa TV Neo QLED 8K janë në dispozicion nga EUR 3,999.

Linja Samsung Neo QLED u krijua në mënyrë që përdoruesit të mund të përjetojnë veprim si film ose lojën e tyre të preferuar nga komoditeti i shtëpisë së tyre në çdo kohë, falë veçorive të përparuara teknologjikisht që e bëjnë përvojën e shikimit thjesht të patëmetë. TV Neo QLED janë ndërtuar me dizajne inovative në mendje. Koncepti Infinity One Design pothuajse eliminon skajet e televizorit dhe Slim One Connect mundëson lidhje më të lehtë në mënyrë që telat e shëmtuar të mos shkatërrojnë më vizualisht estetikën e shtëpisë tuaj. Për më tepër, aftësitë e zërit përmirësohen nga teknologjia më e fundit e Ndjekjes së Objekteve Sound Pro që gjurmon skenat në ekran dhe ofron një përvojë edhe më të gjallë. Në situata ku ekziston zhurma e fortë në sfond, teknologjia Active Voice Amplifier do të amplifikojë zërat në ekran në mënyrë që përdoruesit të dëgjojnë qartë çdo dialog, ndërsa teknologjia SpaceFit siguron një përvojë të shkëlqyeshme akustike, pavarësisht nga pozicioni juaj në dhomë.

Të gjithë modelet e televizorëve Neo QLED 2021 – QN900, QN800, QN90 dhe QN85 – janë fitues të çertifikatave ” Eye Care ” dhe “Gaming TV Performance”, të dhëna nga Instituti i mirënjohur gjerman për Certifikimin Elektrik, Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). Për shkak të certifikimit “Eye Care”, televizorët Samsung Neo QLED njihen si produkte të konsumit që plotësojnë standardet e cilësisë së imazhit uniform dhe besnikërisë së ngjyrave. Për më tepër, pas testeve që përfshinin një ulje të vonesës së përgjigjes prej 10ms, mbështetjes HDR dhe niveleve të ndriçimit të ekranit mbi 1000 pikë, modeleve Neo QLED u dhanë certifikata për “Performancën e Gaming TV”.

Me televizorët Samsung Neo QLED, përdoruesit mund të përjetojnë një imazh më të pastër dhe më të mprehtë se kurrë më parë me detaje të përparuara vizuale. Procesori Neo Quantum Pro 8K përdor inteligjencën artificiale për optimizimin maksimal të ekranit në rezolucionin 8K duke përdorur të dhëna të marra nga më shumë se 16 “rrjetëzime nervore”. Me një ekran 100% të thellësisë së ngjyrave, televizorët Neo QLED përdorin teknologjinë Quantum Dot e cila analizon nivelin e dritës dhe optimizon ngjyrat në ekran për t’u përputhur plotësisht me ambientin. Tipari Adaptive Picture ndryshon automatikisht shkëlqimin dhe kontrastin e ekranit në varësi të kushteve të ndriçimit në dhomë dhe përmbajtjes që shfaqet. Përveç kësaj, Këndi Ultra i Shikimit u jep përdoruesve një imazh të qëndrueshëm dhe të detajuar, pavarësisht se ku janë ulur.

Televizorët Neo QLED jo vetëm që janë të përparuar teknologjikisht, por me dizajnin e tyre përshtaten lehtësisht në çdo ambient të brendshëm. Teknologjia Ambient Mode + analizon mjedisin dhe ekrani shkrihet me hapësirën në të cilën ndodhet, në mënyrë që TV të bëhet pjesë e çdo dhome.

Televizorët Neo QLED 8K dhe 4K vijnë me një numër karakteristikash dhe aplikacionesh inteligjente, të tilla si Samsung Health për stërvitje, si dhe me një trajner personal virtual. Ekziston gjithashtu një opsion i Google Duo dhe një PC në TV që lejon përdoruesit të përdorin të gjithë paketën e softuerit MS Office. /Kosova.info/