Rajoni

Sheshelit ia “konfiskojnë”, 187.000 dollarë

Kryetari I radikalëve në listën e zezë të ShBA për këtë arsye nuk mund të disponojë me pronë  jashtë vendit. Në konton e City bank në Portoriko ka 70.000 dollarë në Australi 117.000 dollarë.  Përkundër asaj që ka vuajtur dënimin në Hagë, edhe më tej është në listën e njerëzve të cilëve shërbimi për kontrollin e pronës jashtë vendit, Ministria e financave së ShBA ka bërë sanksione, me çka  nuk mund të disponojnë me pronën e tyre jashtë vendit. Dhe derisa nuk hiqet nga lista e zezë  nuk mund ti tërheq 187.000 dollarë, të cilat siç tha I ka fituar duke mbajtur ligjërata  dhe shitur libra emigracionit çetnik në tërë botën në fund të ’80 dhe fillim të ’90.

Shesheli është nën sanksione pothuajse 15 vite, kur Tribunali në Hagë kërkoi të shkojë në Holandë.

“Nuk jam I ikur, sepse posa dëgjova që është ngritur akuza , kam blerë buletën dhe kam ikur”, tha ai./KI/