Bota

SHBA: Po e shqyrtojmë ndalimin e përdorimit të TikTok!

Po shqyrtojnë ndalimin e TikTok dhe aplikacioneve të tjera nga Kina Shtetet e Bashkuara, për shqetësimet e sigurisë kombëtare, tha sekretari i shtetit Mike Pompeo për Fox News, përkatësisht gazetaren Laura Ingraham në një intervistë të hënën.

“Ju duhet ta dini se po e marrim këtë çështje shumë seriozisht. Ne me siguri po e shohim këtë, “tha Pompeo në përgjigje të një pyetje nga Ingraham nëse SHBA do të mendonin për ndalimin e aplikacioneve kineze të mediave sociale ditë pas Indisë – tregu më i madh i TikTok jashtë Kinës – ndaloi gati 60 aplikacione kineze përfshirë TikTok, pas kufirit përplasjet me vendin.

“Në lidhje me aplikacionet kineze në telefonat e njerëzve, mund t’ju siguroj se Shtetet e Bashkuara do ta marrin këtë të drejtë, Laura,” tha Pompeo. “Unë nuk dua të dal para presidentit, por është diçka që ne po e shqyrtojmë.”

Kur u pyet nëse Amerikanët duhet të shkarkojnë TikTok në telefonat e tyre, Pompeo tha: “Vetëm nëse doni informacionin tuaj privat në duart e Partisë Komuniste Kineze.”Në përgjigje të komenteve të Pompeo, një zëdhënës i TikTok tha për BuzzFeed Neës: “TikTok udhëhiqet nga një CEO Amerikan, me qindra të punësuar dhe udhëheqës kryesorë për sigurinë, sigurinë, produktin dhe politikën publike këtu në SHBA. Ne nuk kemi përparësi më të lartë sesa promovimi i një përvoje të sigurt dhe sigurisë për përdoruesit tanë. Asnjëherë nuk kemi siguruar të dhëna të përdoruesit për qeverinë kineze, as nuk do ta bënim atë edhe nëse do të na kërkohej.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.