Rajoni

Serbia i dorëzon BE-së raport 6-vjeçar të bisedimeve me Kosovën

Kryetarja e Kuvendit të Serbisë, Maja Gojkovia tha se e ashtuquajtura, Zyra për Kosovë në Qeverinë e Serbisë i ka dorëzuar një raport parlamentit për dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës nën patronazhin e BE-së nga viti 2013-2019.

Gojkovic tha në një konferencë shtypi se raporti do të jetë në dispozicion për të deputetët dhe publikun e gjerë.

Raporti do të publikohet me 27 maj në seancën që është thirrur nga Qeveria e Serbisë enkas për çështjen e Kosovës.

Partitë opozitare janë të ndara në dysh sa i përket seancës, disa kanë thënë që do ta bojkotojnë dhe disa parti të tjera kanë thënë se do të jenë prezente.