Rajoni

Serbia dërgon policinë speciale në kufi me Kroacinë

Serbia do të vendosë njësi policore speciale pranë qytetit Vojvodina të Sid në kufirin me Kroacinë nesër, për t’i ndihmuar ata të vendosin sigurinë dhe rendin publik në qytet, njoftoi sot presidenti i shtetit Aleksandar Vuçiq, njoftoi media serbe.

Vuçiq u tha gazetarëve se në ditët e fundit, qytetarët në Sid kanë pasur probleme për shkak të, siç theksoi ai, shqetësimin për migrantët, të cilët kanë filluar të ngacmojnë popullatën lokale.

“Unë shoh që njerëzit në Sid janë shumë të mërzitur, sepse ata po hyjnë gjithnjë e më shumë në shtëpi dhe prona. Kështu që unë i kërkova (MUP) të dërgojë njësi speciale të policisë, qoftë xhandarmëri apo njësi të tjera speciale, për të vendosur rendin në Sid, për të siguruar paqen nga numri i migrantëve që presin të kalojnë në Kroaci”, tha Vuçiq.

Mund të prisni nesër një rritje të konsiderueshme të forcave të rendit dhe ligjit që do të krijojnë një zonë të sigurt për të gjithë qytetarët e Sid, njoftoi presidenti serb.

Pas njoftimit të Turqisë se do të lironte migrantët për në Evropë, Vuçiq tha se Serbia dhe shërbimet e saj do të monitorojnë situatën dhe do të marrin vendime në varësi të nevojave dhe numrit të migrantëve që vijnë.

Serbia gjithmonë do të tregojë solidaritet me refugjatët, por do të ruajë interesat e saj kombëtare. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.