SRB-BIH

Saopštenje Specijalnog Tužilaštva za javnost da su tokom dva dana na Kosovu boravili stručnjaci sudske medicine iz Lozane, koji su sastavili pravnu ekspertizu za slučaj “Dehari”

Saopštenjem za štampu, Specijalno tužilaštvo najavilo je da će se sastaviti novi izvještaj za slučaj Dehari – piše Kosova.info
Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo (STRK) objavljuje javno mnjenje da su tokom dva dana, 22.10.2020 i 23.10.2020, na Kosovu boravili stručnjaci iz Romantičnog univerzitetskog centra za sudsku medicinu u Lozani, koji su sastavili pravnu ekspertizu za slučaj. “Dehari”.

Tokom ova dva dana stručnjaci Instituta Lausanne učestvovali su u istražnom postupku ovog slučaja, kojim rukovodi Specijalno tužilaštvo.

Nakon dobijanja detaljnijih informacija i ispitivanja, stručnjaci ovog instituta sastaviće dodatni izveštaj u vezi sa nalazima prikupljenim tokom ovih ispitivanja, gde će se predmetni izveštaj poslati Specijalnom tužilaštvu Kosova.

Specijalno tužilaštvo uvjerava porodicu Dehari i javnost da će na osnovu njihovih ustavnih i zakonskih nadležnosti provoditi neovisne i profesionalne istrage do potpunog izvještavanja o ovom slučaju. / Kosova.info/