SRB-BIH-HR

Saopštenje povodom 6 maja: Dana goranaca – Đuren vo Gora 2021

Ilustracija

Nažalost ponovo ove godine usljed pandemije Kovida, otkazuju se aktivnosti povodom memorijalnog dana goranske zajednice na Kosovu, Dani Goranaca, koji se obilježava nizom različitih kulturno sportskih manifestacija. A koji se organizuju više decenija unazad sa ciljem okupljanja dijaspore, mladih goranaca, goranki, i svih ostalih zajednica radi upoznavanja, druženja i braka izvještava Kosova.info.

Prema obavještenju organizatora svečanosti G-dina. Fejzo Kamberija koji je putem svog Facebook naloga oglasio povodom nastupajućeg Dana Goranaca 6 maja – Đurđevdana na Gori opština Dragaš. U saopštenju ističe da nažalost ni ovog maja neće biti održana tradicionalna manifestacija Đuren vo Gora 2021 u organizaciji udruženja Neven. Da se otkazuju VLAŠKA 2021 i RABEČKE LIVAĐE 2021. U skladu sa antiKovid mjerama i odlukama Kriznog Štaba vlade Kosova.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva je 105.864 slučajeva od 544.548 osumnjičenih za virus SARS-CoV-2 i 2.195 smrtnih slučajeva.U toku posljednja 24 sata izliječeno je 310 pacijenata, dok je ukupan broj izliječenih do danas ukupno 96.322 slučajeva , dok je broj aktivnih slučajeva 7.347. Pokrijte usta i nos maskom! Održavajte higijenu! Poštujte distancu!

U nastavku možete pročitati čitavu obavjest: