SRB-BIH-HR

Salah dobio voštanu figuru u Londonu i ostao u čudu koliko međusobno liče

Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah dobio je voštanu figuru u londonskom muzeju “Madame Tussauds”, a svog voštanog dvojnika opisao je kao blagoslov.

Nakon što je napravljeno stotine mjerenja i fotografija 29-godišnjaka, figura je napravljena toliko dobro da ni sam Egipćanin nije mogao vjerovati.

“Bilo je kao da gledam svoj odraz u ogledalu. Nisam mogao vjerovati kad sam stao pored nje i jedva čekam vidjeti što misle navijači. Blagoslov je biti prepoznat i ovjekovječen na ovaj način”, rekao je sjajni nogometaš Liverpoola.

Salahov “dvojnik” predstavljen je u bijelom odijelu koje je nosio na naslovnici časopisa GQ Middle East i kažiprstom pokazuje prema gore u znak veličanja Boga.

Salah je zablistao u Premiershipu otkad je stigao u Liverpool 2017. godine, a od tada je pomogao klubu da osvoji svoj šesti trofej Lige prvaka, zajedno s prvim naslovom u Premier ligi nakon 30 godina.

Menadžer Redsa Jurgen Klopp opisao ga je kao najboljeg igrača na svijetu, a Tim Waters, generalni direktor londonskog muzeja “Madame Tussauds”, rekao je da je Salah jedan od velikana igre, vjerojatno najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku i da je zaslužio voštanu figuru.

Kako je najavljeno, posjetioci muzeja “Madame Tussauds” Salahovu voštanu figuru će moći vidjeti od subote.

Shfaq më shumë