Life Style - Funny

Sa më e vjetër të jesh aq më shumë nuk ki nevojë më për njerëz

Tani që ju keni ardhur në moshë dhe keni jetuar një jetë të një të rrituri, ndjeheni si ju urreni më shumë njerëz sesa doni.

A është kjo diçka që lidhet drejtpërdrejt me rritjen e moshës? Mendoj se është. Kur isha e re, mund të bëja me lehtësi me njerëzit.

Unë isha në gjendje për të vënë atë përpjekje shtesë për t’i mbajtur ata njerëz në jetën time.Gradualisht,ndërsa isha më e vjetër, shumica e njerëzve që unë i konsideroja të domosdoshëm për ekzistencën time, zbulova ngjyrat e tyre të vërteta.

Ata thyen zemrën time, keqpërdorën besimin tim dhe nuk u kujdesën për të bërë ndryshime. Në fillim me të vërtetë ndihesha keq për të humbur të ashtuquajturat ‘miq të ngushtë’, por me kohë kuptova se isha më e lehtë me ndjenjën se nuk kisha fare miq.

Ndërsa të rritesh, dëshira për të kënaqur njerëzit e gabuar zhduket.

Pse ne përfundojmë me kaq shumë njerëz të gabuar si miqtë tanë (të paktën ne duam të mendojmë ata në këtë mënyrë) është dëshira jonë për të qenë pjesë e shumë ‘e nxehtë dhe e rastësishme’, dëshira jonë për të qenë prezente.

Shumica prej nesh bëjnë gjëra të gabuara dhe shkatërruese për t’i bërë përshtypje njerëzve në ofertën tonë për të qenë miq me të gjithë.

Gjatë fazës, ne as nuk mund të marrim sinjale alarmante nga njerëzit toksikë. Por me moshën ne fitojmë pjekuri dhe zhvillojmë sytë që na tregojnë pamjen reale.

Nuk ndihet mirë që t’i kënaqësh dikë duke bërë gjëra të dëmshme dhe poshtëruese për kënaqësi ose argëtim të dikujt tjetër.

Unë thjesht nuk dua të mbaj me njerëz që nuk kanë dëshirë të bëjnë miqësinë tonë të gjatë. Nëse dikush dëshiron vetëm të luajë keq dhe të nxjerrë argëtim nga ai, ata janë më të mirëpritur të largohen sepse nuk do të mbaj me sjelljen e tyre të ndyrë.

Ndërsa të rritesh, nuk ndien nevojën për të shtuar miq të rinj. Marrja e miqve të rinj rrëshqet nga lista juaj e përparësisë teksa rritesh.

Duke pasur një numër të madh miqsh nuk është një ide e mrekullueshme për mua. Unë kam pasur përvojën, dhe unë jam i vetëdijshëm për atë që është. Kjo nuk do të thotë se unë kam ndalur shoqërimin.

Kjo do të thotë vetëm që unë të mos lejoj që njerëzit të kenë qasje në jetën time private ose t’u besojnë atyre me sekretet e mia më të thella. Unë jam në një moshë ku unë nuk dua të bëj ndonjë shok. Familja ime është gjithçka kam dhe pse mund të duket e pafat, në të vërtetë nuk është. Besoni apo jo unë ndihem shumë mirë për këtë.

Kur të rriteni, mësoni të respektoni veten.

Dita kur filloni të vlerësoni dhe të kujdeseni për veten, ju ndaloni vetë-prishjen. Zakonisht, njerëzit zgjohen kur kanë kaluar një jetë të rritur për disa kohë dhe mësuan të shohin përmes iluzioneve.

Ka një thirrje urgjente brenda shpirtit tuaj të zgjuar për të ndaluar të bëni gjëra që kënaqen me të tjerët dhe kënaqeni me aktivitete që ju pëlqejnë. Ju do të gjeni miqësitë më të avullimit në asnjë kohë.

Kur ju ndaloni lejimin e njerëzve që t’ju përdorin si një portier, ata do të hidhnin ty si për ata që janë të padobishme. Nuk do të ketë prirje më të vogël nga ana juaj për të bërë gjëra të egra thjesht për të qenë pjesë e një grupi ose për të siguruar një vend në listën e miqve të dikujt.

Në vend që të ndjehesh i ulët, dëshiron të kalosh kohë për të mësuar dhe për të përmirësuar veten. Në fund të fundit, ju jeni që do të jeni atje për veten tuaj. Miqtë do të largohen nga ju herët ose vonë.

Lini një Përgjigje

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.