Gjeopolitikë

Rusia përballet me ‘politikë shtypëse’

Presidenti rus Vladimir Putin paralajmëroi se vendi i tij po përballet me presion të huaj në formën e një “politike të vazhdueshme shtypjeje” në mënyrë që të shkaktojë paqëndrueshmëri të brendshme, të dobësojë ekonominë dhe të ndërhyjë në punët e brendshme.

Në mes të kërcënimeve në rritje ndërkombëtare si terrorizmi dhe krimi kibernetik, Rusia po përballet gjithashtu me një “politikë këmbëngulëse dhe jashtëzakonisht agresive” që synon të ndalojë zhvillimin e vendit “, duke krijuar probleme përgjatë kufijve tanë të jashtëm, duke provokuar paqëndrueshmëri të brendshme dhe duke minuar vlerat që bashkoni Rusinë. “shoqërinë”, paralajmëroi presidenti gjatë një takimi me anëtarët e bordit të Shërbimit Federal të Sigurisë (FSB).

Presioni i huaj, tha ai, nuk është i një natyre të shëndetshme konkurruese por është pjesë e një serie veprimesh që synojnë vendosjen e Rusisë nën kontrollin e jashtëm.

Përveç “retorikës agresive” flagrante, teorive të konspiracionit dhe akuzave të pabazuara të përdorura në fushatat e huaja të informacionit kundër Rusisë, veprimet e drejtpërdrejta të tilla si sanksionet ekonomike prishin projekte të mëdha ndërkombëtare dhe destabilizojnë ekonominë.

Në atë kontekst, Putini falënderoi FSB-në për sigurimin e informacionit në kohë për “provokimet” e jashtme të planifikuara.

  • Partnerët tanë janë gjithashtu të interesuar për ndërhyrje të drejtpërdrejtë në jetën politike dhe publike në Rusi, në procedurat tona demokratike, dhe natyrisht, fondet e shërbimeve speciale përdoren kundër nesh – shtoi udhëheqësi rus.

Duke treguar dështimin e një politike të tillë ndaj Rusisë, Putini theksoi se vendi i tij gjithmonë do të mbrojë sovranitetin dhe interesin e tij kombëtar, sigurinë e qytetarëve të tij dhe të drejtën e njerëzve për të vendosur për të ardhmen e tyre, raporton Xinhua.