EKONOMI

Rritet çmimi i naftës

Çmimet e naftës shënuan sot ngritje përkundër shqetësimeve për një ngadalësim të ekonomisë globale dhe luftës së vazhdueshme tregtare midis Kinës dhe SHBA’së që ka zvogëluar kërkesën për lëndë të para siç është “ari i zi”.

Nafta e papërpunuar e veriut u shtrenjtua për 22 centë në 58,75 dollarë për fuçi, ndërsa nafta e lehtë amerikane (WTI) u rrit me 60 centë në 55.10 dollarë për fuçi.

“Ajo që kemi vërejtur kohët e fundit është një perceptim i ndryshëm i rrezikut në zona të ndryshme gjeografike. Shpesh, reagimet e çmimeve kur tregtohen në Azi ose Londër pasojnë nga reagimet kur bëjnë tregti në SHBA “, tha Emily Ashford nga Standard Charter.

Tremujori i tretë është zakonisht më i miri sa i përket kërkesës për naftë pasi drejtuesit e automjeteve largohen nga biznesi gjatë pushimeve verore, por një mosmarrëveshje tregtare midis SHBA’së dhe Kinës ka dobësuar kërkesën dhe ka bërë presion mbi çmimet e naftës.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.