SHËNDETËSIA

Rreth 4 mijë e 400 operime kanë dështuar të kryhen në QKUK si pasojë e grevës

Zgjerohet greva e kirurgëve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Nga nesër grevës do t’i bashkohet edhe Klinika e Ortopedisë.

Klinikat e QKUK-së, të cilat nuk po ofrojnë shërbime qe 22 ditë janë Klinika e Urologjisë, Kirurgjia e Fëmijëve, Kirurgjia Torakale, Kirurgjia Maksillofaciale, Kirurgjia Plastike dhe Kirurgjia Oftalmologjike. Në të gjitha këto klinika nuk janë duke u kryer rastet elektive përveç atyre urgjente, shkruan sot “Koha Ditore”.

Kirurgët e këtyre klinikave kanë thënë se deri në 200 operacione që është dashur të kryhen në ditë nuk janë duke u kryer. Nëse e llogarisim këtë shumë me numrin e ditëve prej se ka filluar greva del që rreth 4 mijë e 400 operime kanë dështuar të kryhen si pasojë e grevës.

Një qytetar, (emri i njohur për redaksinë), ka thënë se nënës së saj i është shtyrë operacioni për një kohë të pacaktuar për shkak të grevës.

“Nëna ime është dashur të operohet nga hernia, por operimi i saj është shtyrë për shkak të grevës”, ka thënë ai.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.