Bota

Rreth 1.5 milionë të infektuar me koronavirus në të gjithë botën

Në gjithë botën tani ka rreth 1.5 milionë të infektuar me koronavirus. Në shumë vende mendohet se numri mund të jetë më i lartë. Këto janë vendet me më së shumti të infektuar deri më sot:

ShBA: 432,132

Spanjë: 148,220

Itali: 139,422

Gjermani: 113,296

Francë: 83.080

Kinë: 82, 867

Iran: 64.586

Mbretëria e Bashkuar: 61.474

Turqi: 38.226

Belgjikë: 23,403

Nga 1.484.811 njerëz që kanë dalë pozitiv, rreth 330,000 dihet se janë shëruar. Më shumë se 88.500 vdekje kanë qenë të lidhura me Covid-19.

Të dhënat janë bërë të ditura nga Universiteti John Hopkins në ShBA.

Përpilimi ditor që bën Universiteti Johns Hopkins për rastet globale me koronavirus është aktualisht më gjithëpërfshirësi në botë, por mbështetet në informacione që ofrojnë qeveritë.

Në shumë vende ka kufizime të informacioneve të tilla ose arsye përse nuk publikohet rrëfimi i plotë.

Metodologjia, shpejtësia, transparenca dhe cilësia e këtyre të dhënave mund të dallojë shumë nga vendi në vend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.