SRB-BIH

Rreci podnosi krivičnu prijavu protiv Krasnićija: Ministar šaljivđija, ići ću redovno na posao

Ilustracija

Novom odlukom ministar trgovine i industrije Vesel Krasniqi vratio je Burima Rreca na mjesto generalnog sekretara ovog ministarstva samo na jedan dan, 24. novembra, nakon što je dan kasnije Krasnići ponovo donio odluku o suspenziji njegov.

Time je prekršio odluku Apelacionog suda da Burimu Rrecu da pravo na vršenje mandata sekretara. Povodom ovog slučaja, Rreci je Specijalnom tužilaštvu poslao krivičnu prijavu, piše Gazeta Sinjali.

Bitka između njih nije završila tog dana, jer je danas objavljeno da je ministru prijetio po život Burim Rreci, koji je to porekao.

Gazeta Sinjali kontaktirala je Burima Rreca kako bi pitala kako se danas dogodio događaj i da li je poslao krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu, kao što je izvještavao o Sinjalu prije nekoliko dana.

„Danas je advokat krivičnu prijavu poslao Specijalnom tužilaštvu. Otišao sam u kancelariju danas u 09:30. Ministarstvo nije provelo odluku Suda, jer odluka o mojoj suspenziji nema pravno dejstvo. Danas sam obavijestio policijske jedinice i potom sam obavio razgovor.

Ići ću redovno na posao, na osnovu odluke Suda. Nema pravo da me suspenduje, ministar šaljivđija. “Nije mogao imati priliku ići dalje u ovom obliku”, rekao je Rreci za Gazeta Sinjali

U odluci od 25. novembra navodi se da je suspenzija donesena zbog ozbiljnih disciplinskih prekršaja, s obrazloženjem da nastavak vršenja dužnosti od strane Rrecija ometa istragu i može narušiti pravilno vršenje njegove dužnosti.

Dok se u odluci od prethodnog dana, 24. novembra, o povratku Rreca na mjesto sekretara, navodi da je odluka donesena poštujući presudu Suda u Prištini od 9. oktobra 2020. i presudu Apelacionog suda.

Novine Sinjali izvijestile su da je MTI podnio žalbu Apelacionom sudu, ali je i tamo izgubio bitku za provedbu odluke donesene 9. septembra, nakon što je žalba odbijena kao neosnovana. / GazetaSinjali /