Tjera

Ridvan Berisha sukobio se sa šefom Nezavisnog sindikata RTK, naziva ga komunistom i taštim

Novinar Ridvan Berisha oštro se obratio šefu Nezavisnog sindikata Radio televizije Kosova Fadilu Hodži. U direktnoj vezi na kanalu 10, Berisha naziva Hoxhu komunistom i taštim.

“Teško da mogu čak i spomenuti njegovo ime i njegovo ime povezano s porodičnim nasljeđem, jer je blisko komunističkoj doktrini. Fadil je neusporediva argot koju su zvali Albanci. Pokušali ste ući u kabinet Albina Kurtija i zauzeti poziciju na RTK. Fadil Hoxha, da sam večeras u komisiji, da li znate šta bi se dogodilo sa Armendom Mujom. “O stari, BBC i CNN bi također saznali da ste navikli na kamufliranje statusa ispraznog predsjednika sindikata”, rekao je.

Dalje navodi da je Hodža plaćenik Albina Kurtija i da se nada da će ga premijer Kurti postaviti za direktora RTK.

“Ljudi ne znaju šta rade na RTK. Uzalud radite u RTK. Da sam ja generalni direktor, pogledajte da li su nebo i zemlja zajedno, o idiote, slušajte, jer već razumijete ovaj jezik. ,, Loš ste znak Albina Kurtija ako mislite da vas on čini direktorom RTK ” , rekao je Berisha.

U međuvremenu, Hoxha je rekao da je predsjednik odbora Sali Bashota prekršio zakon ovog medija zapošljavanjem njihove rodbine.

“Otkrivene su neke stvari o kojima smo ranije govorili, počevši od predsjedavajućeg odbora Salija Bashote, za kojeg je dokazano da je unajmio svog zeta u Radio Kosovu, ali tamo je pokazao neistinu rekavši da je to ne predsjedavajući kad je angažiran, već onaj koji je dvije godine predsjednik odbora. Zakon RTK-a kaže da je za Odbor RTK-a zabranjeno da članovi porodica odbora imaju poslove na koje to implicira javna televizija “, rekao je Hoxha u udarnom terminu na kanalu10.

Hodža je dalje rekao da je osoba Leutrim Thaçi, tj. Nećak Hashima Thaçija, zaposlena sa ugovorom o upravljanju autorskim pravima sa platom većom od 1000 eura, što je pozicija koju Naser Gjonici ima u RTK, što je prihvatio i Ngadhnjim Kastrati koji ga je angažirao kao stručnjak.