Kosova

Revokohet urdhër-arresti për Radojçiqin, ish-prokurori Hoxha thotë se ka mbetur i habitur nga ky vendim

Prokurori që e lëshoi urdhër arrestin, Sylë Hoxha, thotë se ka mbetur i habitur nga ky vendim

Janë të gjithë të dyshuar për pjesëmarrje në vrasjen e politikanit serb Oliver Ivanoviq.

Por kreu i tyre, i cili dyshohet për organizimin e këtij grupi kriminal, asnjëherë nuk doli para Gjykatës Themelore të Prishtinës.

Kjo për faktin se Milan Radojçiq, për të cilin Prokuroria Speciale e Kosovës kishte lëshuar fletë-arrest ndërkombëtar në dhjetor të vitit 2019, kishte ikur në shtetin serb, të cilët asnjëherë nuk e ekstraduan.

Megjithëkëtë, diçka e pazakontë ndodhi 2 vite më pas.

Gjykata Themelore revokoi urdhër arrestin ndaj Radojçiqit, pas kërkesës së Prokurorisë Speciale.

Aktvendimi i Gjykatës

Gjykata më datë 19.02.2021 e ka pranuar kërkesën për tërheqjen e urdhër arrestit nga Prokuroria Speciale të datës 19.02.2021 me arsyetimin se duke u bazuar në të dhënat e raportit të Policisë së Kosovës për përfshirjen e të dyshuarit Milan Radoiçiq në kryerjen e veprave tjera penale dhe fakti se që nga koha e lëshimit të urdhër-arrestit të parë, nuk ka mundur që i dyshuari të sillet para organeve të drejtësisë, respektivisht në Prokurorinë Speciale, për shkaqe teknike dhe taktike të hetimit më të mirë të veprave penale e që dyshohet se i njëjti është i përfshirë në kryerjen e tyre.