SHËNDETËSIA

Rënia e infeksioneve të reja të koronavirusit po ngadalësohet

Numri i infeksioneve të reja kovid në botë ra 11 përqind në 2.4 milion javën e kaluar, një rënie më e ngadaltë se në javët e mëparshme, njoftoi të Mërkurën Organizata Botërore e Shëndetësisë (WHO).

Rënia nga java në javë është ngadalësuar ndjeshëm në Evropë, Afrikë dhe rajonin Azi-Paqësor, sipas WHO. Të dhënat javore po rriten në Azinë Juglindore dhe Lindjen e Mesme.

Amerikat janë zona e vetme në botë ku rastet e reja të infeksionit vazhdojnë të bien në dy shifra.

OBSH nuk ka ofruar një shpjegim për një zhvillim të tillë. Raporti i OBSH-së thotë se lloje të reja po zbulohen në gjithnjë e më shumë vende. Varianti covida-19, i zbuluar për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar, është konfirmuar deri më tani në 101 vende. I ashtuquajturi lloji i Afrikës së Jugut është konfirmuar në 51 vende, dhe i ashtuquajturi Brazilian në 28 vende.