EKONOMI

Reçica në Maltë paralajmëron marrëveshje e parë për punësim

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, po qëndron në një vizitë zyrtare në shtetin e Maltës, me ftesë të ministrit të Familjes, të Drejtave të Fëmijëve dhe Solidaritetit Social, Michael Falzon.

Në kuadër të kësaj vizite, sot ministri Reçica është takuar dhe me ministrin e Edukimit dhe të Punës, Evarist Bartolo, me të cilin kanë biseduar rreth mundësive të bashkëpunimit në fushën e punësimit dhe edukimit profesional.

Ministri Reçica dhe Bartolo u dakorduan për bashkëpunim dhe shkëmbim përvojash në këto dy fusha.

Gjithashtu, gjatë takimit, të dy ministrat u dakorduan që të nënshkruhet një marrëveshje bashkëpunimi në fushën e punësimit dhe angazhimit sezonal të punëtorëve, respektivisht qytetarëve të Republikës së Kosovës, në shtetin e Maltës, shtet ky i Bashkimit Evropian.

Reçica dhe Bartolo u pajtuan që të intensifikohet puna e grupeve punuese, në mënyrë që kjo marrëveshje të finalizohet sa më parë, me qëllim që të nënshkruhet në një të ardhme të afërt dhe të fillojë implementimi i saj në praktikë.

Ministri Reçica e ftoi ministrin maltez për vizitë zyrtare në Prishtinë, për të nënshkruar marrëveshjen, pas finalizimit nga grupet punuese të të dyja shteteve. /Kosova.info/

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483