OPINION

Reagim/ Vrasja e Festim Lato nga Qeveria Asfalija Greke

Shkruar artikular nga Dashamir Alliu, ish-vullnetar në UÇK.
Një koment reagim ngushllus revoltues i imi (i Paredaktuar Lektoruar) në rrjetet sociale për vrasjen eleminimin fizik nga shteti – Asfalija – kisha genocidiste greke, të ish-Presidentit të ndjerë të Republikës së Çamërisë, Festim Lato.

I nderuar lexus mbarë shqiptarë, siç po shihet po na lë të kuptojmë nënkuptojmë, qeveria djathtiste fashiste nacionaliste shoviniste greke e sapoardhur në pushtet nga zgjedhjet më të fundit, që u mbajtën në shtetin Helen, misionin e saj të parë (terrorist vrastar) sa i përket me politikën e saj të jashtme konkretisht kundrejt nesh si komb shqiptar, në veçanti kundrejt çështjes së pazgjidhur së krahinës shqiptare të Çamërisë.

Dhe se cila do të jetë politika e saj e jashtëme e fqijësisë së mirë konkretisht me ne si komb shqiptarë e tregoj më së miri më në fund shteti Asfalija, kisha genocidiste greke pas atentatit të parë të dështuar (gate qjeverisjes majtiste të ishë kryeministrit grek Cipras) kundrejt ishë Presidentit të ndjerë tashmë Festim Lato, e eleminuan, asgjësuan, ekzekutuan bënë realitet me atentat terrorist eleminimin fizik të ishë Presidentit të Republikës së Çamërisë, Festim Laton.

Unë së pari në këtë shkrim reagim timin ngushëllues u shpreh ngushëllimimet e mia (si një ishë vullnetar në UÇK, dhe si një simpatizant idealist kundrejt çështjes kauzës së pazgjidhur të krahinës shqiptare të Çamërisë, konkretisht kundrejt jushë si përfaqsus të institucionëve shtetërore të Republikës së Çamërisë në egzil Hollandë, familjarve të afermëve shokëve dhe miqve të tij, popullatës çame dhe në tërësi shqiptarëve patriotë, atdhetarë, liridashës, të përkushtuar impejuar për zgjidhjen e kauzës së krahinës shqiptare të Çamërisë.

Pra nga ndarja e parakohshme nga kjo jetë e ishë Presidentit të ndjer Festim Latos nga atentati kriminal terrorist nga plumbat e shkrepur me udhëzime direktiva urdhër të Qeverisë, Asfalisë, kishës pseu-ortodokse genocidiste greke kundrejt ishë Presidentit të ndjerë tashmë të Republikës së Çamëris Festim Latos.

I paharruarë i përjetshëm qoftë kujtimi nderimi në panteonin e kujtesës mos harresës në tërsin tonë gjeografike etnike mbarë kombëtare shqiptare kundrejt Dëshmorit President të parë të Republikës së Çamëris.

Përkushtimi sakrifica vetmohimi amaneti rënja vrasja e tij në pusi – pabesi,ekzekutim -eleminimin me atentat terrorist,që pa as një lloj dyshimi hamendsimi ilizioni u implementu kronologjikisht nga Shteti Asfalija Shoviniste Greke.

Shpirti gjaku i tij na u bëftë fanarë pishtarë busull orientimi frymëzimi, motivimi, inspirimi vetmohimi patriotizmi -atdhetarije,për të bërë realitet implementuar në praktikë amanetin e shqiptarve të masakruar të Çamërisë nga genocidi shtetëror Greko-Zervist ,dhe si amanet të ishë Presidentit të ndjerë .

Të organizohemi mobilizohemi (O sot O Kurrë)anë kënd si shqiptar (identik sikurse në të trija ishë uçk-të e lavdishme të komb it shqiptarë ),për të luftuar çliruar nga kthetrat e shtetit pushtus genocidist okupator grek Krahinën Shqiptare të Çamëris.

Dhe ta bëjmë realitet (njëherë e përgjithmonë) ëndrën sakrificën gjakun e derdhur nga para-ardhësit e shqiptarëve të martirizuar të Çamërisë nga genocidi Greko-Zervist dhe tashmë nga dëshmori mi i ri ishë presidenti i ndjer i Republikës së Çamëris Festim Lato.

Bërja implementimi në realitet në praktik i Shtetit të Çamërisë, sikurse Shteti i Kosovës Shqiptare do të jetë Hakmarrja shpërblimi që gjaku i derdhur shpirtërat e shqiptarve të Çamëris dhe gjaku eshtrat shpirti i Presidentit të ndjer Festim Latos të pushojn të qetë në amshim përjetsi.

Gjithashtu,ne si shqiptar në tësin tonë gjeografike etnike mbarë-komtare shqiptare, e informojm shtetin asfalinë, kishën e tyre genocidiste shoviniste okupatore greke që e mbajn të pushtuar pëkohësisht krahinën shqiptare të Çamëris Epirin Qendron dhe Jugor shqiptar, se shumë shumë shpejt (identik sikurse në Kosovës Iliridë), shtatoret bustet përmendoret e Presidentit të ndjerë të Republikës së Çamëris Festim Latos, dhe të patriotve atdhetarve dëshmorve martirve të shqiptarve në tërsi, në veçanti të shqiptarve të Çamëris të rën për çlirim dhe bashkim komtare, si shtatore përmendore nderuse përkujtimore, do të ndërtohen ngrihen vendosen ane kënd maleve fushave rrugve shkollave universiteteve spitaleve objektëve të kultit kishave xhamijave tyrbëve bektashiane sinagogave aroporteve fshatrave qytetëve bregdetit jonjan liqenëve lumejve të Republikës së Çamërisë.

Lavdi i paharruar i përjetshëm qoftë kujtimi nderimi ndaj dëshmorve të kombit shqiptar që dhan jetën e tyre për çlirim dhe bashkim kombëtar, në të gjitha luftrat betejat helmimet vrasjet eleminimet e tyre në pusi pabesi, nga fqijt tan grabitqar armiqt e kombit tonë shqiptar.