SRB-BIH

Ramuš Haradinaj hvali AAK i kaže da oni imaju model za rješavanje svih izazova?!

Savez za budućnost Kosova (AAK) predstavio je danas izborni program za 2021-2025.

Predsjedavajući AAK-a Ramuš Haradinaj ovom prilikom rekao je da je njegova stranka na ove izbore ušla s uvjerenjem za pobjedu i uspjeh.

“Savez je na ove izbore ušao s uvjerenjem u pobjedu i uspjeh. Ovaj uspjeh zasnovan je na radu obavljenom u važnim fazama našeg života, od ranih perioda borbe za slobodu, upravljanja na općinskom i nacionalnom nivou i stavova koji smo imali dok smo bili u opoziciji”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da AAK ima cjelovit i cjelovit program.

Prema Haradinaju, izborni program AAK je najbolji mogući, koji je podijeljen u četiri stuba.

“Prva je ekonomija. Imamo detaljan plan kako se izvući iz krize izazvane pandemijom. Zamislili smo stvaranje fonda za oživljavanje od milijardu eura koji je izvediv i koji garantira izlaz iz krize.

Zatim je ekonomski razvoj u naredne 4 godine koji predviđa održivi razvoj zemlje. Drugi stub je sigurnost, vladavina zakona. Treći stup su sektorska područja, počevši od zdravstva, obrazovanja, okoliša, mladih, kulture i sporta.

“Četvrti stub je vanjska politika, akcije usmjerene na jačanje države u međunarodnoj areni, nova priznanja, članstvo u međunarodnim organizacijama i jačanje odnosa sa saveznicima”, rekao je Haradinaj. Haradinaj je dodao da su svojim programom dali poseban naglasak članstvu Kosova u NATO i EU integracijama.