Kombëtare

Rama për Nobelin: Paturpësia po bëhet pjesë normale e botës ku jetojmë

Kryeministri shqiptar Edi Rama ka reaguar lidhur me çmimin Nobël i fituar nga Peter Handke.

Ai njihet gjerësisht për mbështetjen e tij ndaj Serbisë në lidhje me gjenocidin e bërë në Kosovë.Handke  ka qenë edhe në varrimin e Millosheviqit.

“Kurrë nuk do të mendoja që do të më bënte me vjellë çmimi Nobel, por paturpësia po bëhet pjesë normale e botës ku jetojmë. Pas zgjedhjes së turpshme të bërë një autoritet moral si Akademia Nobel ku turpëria është vulosur si një vlerë e re. Jo nuk mund të bëhemi kaq tolerant ndaj racizmit dhe gjenocidit”, ka shkruar ai në Twitter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.