Kombëtare

Qytetarët ankohen se nuk ka njoftime për orare në stacionet e kryeqytetit nga Trafiku Urban

Pritjet pa orar të qytetarëve të Prishtinës nëpër stacionet e kryeqytetit po ua vështirësojnë atyre qarkullimin.

Nëpër këto stacione, mungojnë tabelat shënjuese që tregojnë për oraret e autobusëve.

Ato ishin pjesë e premtimeve të kryetarit të Prishtinës.

Sipas qytetarëve, mungesa e tabelave nëpër stacione po ua vështirëson atyre lëvizjen me trafikun urban, si pasojë e mosinformimit të saktë se kur qarkullojnë autobusët.

Premtim tjetër i kryetarit ka qenë edhe vendosja e tabelave digjitale, projekt ky që ende nuk është realizuar, raporton KTV.

Ndërsa, si pikë e vetme reference për oraret e autobusëve mbetet sistemi online, i cili sipas qytetarëve, nuk duhet të jetë i vetmi sistem informues.

Në gusht të këtij viti, komuna e Prishtinës shpalli projektin për reformimin e transportit publik në kryeqytet, i cili përfshin edhe investimet në infrastrukturën përcjellëse dhe informimin e saktë e në kohë, të orarit të qarkullimit të autobusëve urbanë.

Mirëpo, askush nga zyrtarët komunalë nuk ka kthyer përgjigje më të hollësishme se kur pritet finalizimi i këtij projekti.