Bota

Qiproja do të paguajë shpenzimet e turistëve të infektuar

Qiproja është zotuar se do të mbulojë shpenzimet e secilit person që infektohet me koronavirus pasi të ketë udhëtuar në këtë vend.

Kjo masë është pjesë e paketës që synon të tërheqë vizitorë në këtë ishull, i cili ka raportuar pak raste të infektuara me koronavirus.

Qeveria ka thënë se do të paguajë për strehim, mjekim dhe ushqim për pacientët dhe familjet e tyre.

Turistët “vetëm duhet të mendojnë për shpenzimet e aeroportit dhe fluturimit të riatdhesimit”.

Qiproja deri më tani ka raportuar për 939 raste të të infektuarve dhe 17 vdekje të lidhura me sëmundjen Covid-19, që shkakton koronavirusi.