Life Style

Pse tre fëmijë i japin nënave më shumë stres sesa një numër tjetër i fëmijëve

Mëmësia i ndryshon gratë,  jo vetëm që ajo tani duhet të mendojë për dikë tjetër çdo sekondë të jetës së saj por, ajo bën gjëra që nuk i ka bërë kurrë dhe kurrë nuk mendoi se do të duhej të bënte.

Me çdo fëmijë shtesë, sasia e punës rritet, por pasi t’ia keni dalë njëherë, vëmë bast se nuk ka asgjë në këtë botë që ju nuk mund të bëni.

Bright Side ka kuptuar se pse ky numër i fëmijëve konsiderohet të jetë më stresues:

Mëmësia është më stresuese sesa duket

Disa studime të kryera në internet mbi nivelet e stresit të nënave dhe arsyet e tyre, në të cilat morën pjesë 7.116 nëna. Doli se, mesatarisht, në një shkallë 1-10, një nënë vlerëson nivelin e saj të stresit si një 8.5.

Disa nëna thanë që e ndiejnë gjykimin dhe presionin për të qenë “perfekt”, kryesisht nga një nënë tjetër. Arsyet e tjera përfshijnë mungesën e kohës për të bërë gjithçka që është e nevojshme, duke qëndruar të aftë dhe tërheqës dhe disa thanë se partnerët e tyre shkaktuan më shumë stres se fëmijët e tyre.

Nënat pranojnë se koha më e vështirë është kur vjen në jetë fëmija i tretë

Fëmijët, natyrisht, kanë kontributin e tyre për stresin e nënës. Rezultatet tregojnë, se kulmi i stresit për një nënë është kur numri i fëmijëve arrin numrin tre. Nënat raportojnë se kalimi nga një fëmijë në dy nuk është një sfidë shumë e madhe, por kur dy bëhet tre, bota kthehet me kokë poshtë.

Arsyeja për këtë është shumë e thjeshtë: ju keni vetëm dy duar, dhe së bashku me partnerin tuaj jeni dy persona dhe një fëmijë tjetër bëhet “ekstra”. Një nënë vuri në dukje se në thelb nuk mund t’i mbani të gjitha duart e tyre duke kaluar rrugën, dhe kjo situatë duket plotësisht jashtë kontrollit dhe nivelet e stresit tuaj shkojnë në jashtë normales.

Nëse bëhen më shumë, ato thjesht pajtohen me këtë

Sipas kësaj, të kesh më shumë se tre fëmijë duhet të jetë thjesht e pamundur t’i përballosh. Por siç duket, nuk ndodh. Nënat pranojnë se kur kanë katër ose më shumë fëmijë, bëhet çështje mbijetese ku nuk ka vend për perfeksion dhe atëherë ato e marrin më lehtë.