Kosova

Prokuroria e Shtetit: Për 24 orë ngritëm 73 aktakuza kundër 80 personave

Prokuroria e Shtetit ju njofton se nga prokuroritë themelore janë ngritur 73 aktakuza kundër 80 personave, për vepra të ndryshme penale.

Sipas një njoftimi për media, me urdhër të prokurorit të shtetit janë ndaluar tetë persona të dyshuar, si dhe janë paraqitur tri kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit, ndaj tre personave të dyshuar.

Më poshtë lexoni aktakuzat e ngritura nëpër Prokuroritë Themelore nëpër komunat e Kosovës:

Prokuroria Themelore në Prishtinë, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit ka ndaluar tre (3) persona të dyshuar, ka paraqitur një kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit për një person, si dhe ka ngritur 11 aktakuza kundër 11 personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Prizren, gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar një person për 48 orë, ka paraqitur dy kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit për dy persona, si dhe ka ngritur 12 aktakuza kundër 17 personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Pejë, gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar një person të dyshuar. Me aktvendim të prokurorit të shtetit i dyshuari është ndaluar 48 orë, si dhe janë ngritur gjithsej 15 aktakuza kundër 15 personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Gjilan, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur 20 aktakuza kundër 20 personave, për vepra të ndryshme penale. Prokuroria Themelore në Gjakovë, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit, janë ndaluar dy persona të dyshuar në kohëzgjatje prej 48 orësh, si dhe, janë ngritur tre aktakuza kundër tre personave, për vepra të ndryshme penale.