SRB-BIH-HR

Profesor Krasnići priča odakle Vjosi Osmani slogan „USUDI SE“

Univerzitetski profesor Miljazim Krasnići rekao je da se predizborna kampanja odvija kao književni sat, pojasnivši gdje političke stranke u zemlji izvode slogane.

Prema Krasnićiju, Vetëvendosje će nastaviti sa važnom albanskom političkom figurom, Mihaljom Gramenom, sa svojim pjesničkim djelom „Ardhi dita/Došao je dan“, dok će v.d. predsednica Vjosa Osmani i albanskog pjesnika Ndre Mjeda (Guxo / Usudi se).

Inače, oba ova poetska slogana su djela odgovarajućih albanskih aktivista.

“Željeli smo da nam predizborna kampanja bude književna lekcija. Vjerujem da LVV nastavlja s Gramenom, (Došao je dan.) Vjosa je podijelila svoje mišljenje s Mjedjeom (GUXO/USUDI SE). Možemo se samo nadati da će nas LDK, PDK i AAK zadovoljiti poetskim stihovima.

Na srpskoj listi je spremna Rakićeva Simonida (Iskopane oči /Sytë e nxjerre). Zabavite se, zabavite se. “Prosvjetljene partije za jedan sretan narod”, napisao je univerzitetski profesor na Facebooku.

Inače, Osmani je prije nekoliko trenutaka podijelila jedan od fragmenata pjesme ‘Guxo/Usudi se’ na svojoj službenoj web stranici, dok je prikačila logotip stranke. / Gazeta Express /

Shfaq më shumë
//dacmaiss.com/4/3473483