Kombëtare

Prishtinë/ Ndizen qirinj për viktimat e…

Dy dekada pas luftërave në ish-Jugosllavi mbeten të pa harruara krimet që i kreu Serbia dhe paramilitarët e saj. E vepra më e tmerrshme që e tronditi botën është masakra e Srebrenicës që ndodhi pikërisht 25 vjet më parë. Në kujtim të mbi 8 mijë boshnjakëve të vrarë në Prishtinë u ndezën qirinj.

Pandemia na ka ndalu që t’i realizojmë aktivitetet ashtu siç kemi dashur megjithatë ne jemi duke e realizuar një prej projekteve të të gjitha aktiviteteve. Bëhet fjalë për ndezjen e qirinjve për nder të viktimave të gjenocidit në Srebrenicë para 25 vjetëve”, tha për Klan Kosovën, Bekim Blakaj nga Fondi për të Drejtat Humanitare.

 “Gjithashtu kemi edhe një ekspozitë multimediale e cila quhet “Gjenocidi në Srebrenicë në tetë akte””, shpjegoi ai.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.