Kombëtare

Prishtina me orë policore edhe pas 13 prillit, thotë Ahmeti

Komuna e Prishtinës do të vazhdojë të respektojë orën policore edhe pas datës 13 prill.

Këtë vendim të Qeverisë Kushtetuesja e ka cilësuar antikushtetues për shkak të cenimit të lëvizjes së qytetarëve, mirëpo kreu i Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka thënë se do të vazhdohet me këtë masë në këtë komunë.

Pra, në Prishtinë qytetarët s’do të kenë të drejtë të lëvizin nga ora 17:00-06:00, transmeton KOHA.

“Nevojitet vendim i veçantë për çdo komunë kështu që ne do të vazhdojmë me respektimin e orës policore prej orës 17:00 edhe pas 13 prillit”, ka thënë Ahmeti në mbledhjen e jashtëzakonshme të Kuvendit Komunal të Prishtinës, që po mbahet në sallën e madhe në objektin e ri të Komunës.

Në rend të ditës në këtë mbledhje janë:

1. Propozim vendimi për aprovimin e pakos ekonomike shkak i COVID-19.

2. Propozim vendimi për bartjen e buxhetit të vitit të kaluar.

Ahmeti ka thënë se Prishtina i ka shpëtuar një shpërthimi të madh pandemik.

“Meqenëse situata po ndryshon shpejt mbledhja është thirrur për këtë ditë ndërkohë varësisht nga situata edhe dy mbledhje priten të mbahen. Kemi 26 raste në Prishtinë, kam diskutuar me ministrin Vitia dhe mund të them se i kemi shpëtuar një shpërthimi më të madh”, ka thënë Ahmeti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.