Bota

Presidenti lëshon paralajmërimin ‘bombë’: CIA është urdhëruar të/ Vendimi i Trump mund t’i kushtojë shumë Kinës dhe OBSH-së

Presidenti amerikan, Donald Trump deklaroi sot se SHBA-ja do të ndërmarrë veprime të forta kundër Kinës duke urdhëruar hetime në Pekin pasi pretendoi se ata kishin dijeni për kërcënimin e koronavirusit më herët sesa lajmëruan dhe se mund të kishin bërë më shumë për të ndaluar pandeminë.

‘Ne kemi një rekomandim shumë të veçantë. Por ende nuk jemi të kënaqur me të’, tha Trump për pasojat e mundshme ekonomike kundër Kinës.

‘Nuk ka asgjë pozitive në lidhje me atë që ka ndodhur në Kinë, gjë që ka të bëjë me këtë temë. Asgjë pozitive’, vazhdoi Presidenti ndërsa foli para gazetarëve gjatë një takimi të Zyrës Oval me Guvernatorin e Luizianës John Bel Edëards.

Trump shtoi se OBSH-ja po sillet sikur punonte për Kinën, dhe tha se do të lëshonte një ‘rekomandim’ për mënyrën se si do duhet të merret me Kinën dhe OBSH-në.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.