SRB-BIH

Predsjednik “NAŠE inicijative”: Svrha protesta suprotstavljanje uzurpaciji zagarantovanih mjesta u Skupštini Kosova

U utorak, 2. marta, u 12:00 u Prištini, u organizaciji bošnjačke inicijative građana “Naša Inicijativa”, protestirat će pripadnici nevećinskih zajednica.

Ovaj protest je protiv uzurpacije zagarantovanih mesta u Skupštini Kosova.

Ovo je za Klan Kosova rekao Osman Džudžević, predsjednik “Naše inicijative”.

Džudžević je rekao da je protest otvoren za druge zajednice i civilno društvo.

Protest organizira “Naša inicijativa”, ali će sudjelovati i druge nevećinske zajednice. Protest je otvoren i za civilno društvo. Svrha protesta je suprotstavljanje uzurpaciji zagarantovanih mjesta u Skupštini manipulisanjem izborima.

“Dakle, svi koji se protive manipulaciji izbornim procesom 14. februara pozvani su da učestvuju, tako da u budućnosti nećemo imati zloupotrebe.”

Pre nekoliko dana, predsednica Socijaldemokratske unije Duda Balje optužila je Adrianu Hodžić iz političkog subjekta Ujedinjena zajednica AH za osvajanje glasova saradnjom sa Srpskom listom.

Na ovim izborima je izazvala problem stranka Adriane Hodžić i još jedna stranka romske zajednice, jer su dobili glasove u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom, a zapravo na ovim lokalitetima ne žive druge nevećinske zajednice.

Balje je izjavila za Klan Kosova da se preduzimaju pokušaji stvaranja bošnjačkih opština koje bi se pridružile Zajednici Srpskih Opština. /KlanKosova