Kosova

Posti i presidentit problemi kryesor për marrëveshjen mes VV-LDK

Analisti politik Faton Abdullahu ka vlerësuar se moscertifikimi i zgjedhjeve të 6 tetorit nuk duhet të jetë kurrfarë justifikimi për të mos e shpejtuar procesin e bisedimeve për krijimin e qeverisë së re.

Ai ka thënë se karta e re për postin e presidentit i komplikon negociatat në mes të LV-së dhe LDK-së.

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka deklaruar se nuk po merret parasysh sugjerimi i partnerëve tanë ndërkombëtarë, se qeveria duhet të krijohet sa më shpejt, të pezullohet taksa dhe menjëherë të rifillojë dialogu me Serbinë.

Megjithatë, edhe nëse formohet qeveria me koalicionin LV – LDK, Abdullahu ka shprehur skepticizëm për funksionimin e saj për shkak të dallimeve parimore, ideologjike dhe strategjike që kanë këto dy subjekte politike.

Shfaq më shumë
//dacmaiss.com/4/3473483