Poslije pisanja medija/ Inspektorat pokrenuo istragu protiv bivšeg direktora policije u Prizrenu Nexhmi Krasniqija

Sinjali je u četvrtak je ekskluzivno izvijestio kako je bivši direktor policije u Prizrenu, Nexhmi Krasniqi, sada direktor granične policije, zanemario svoje zakonske obaveze, ne prijavivši slučaj pucanja pred njegovim očima, 2018. godine. prenosi kosova.info

Krasniqi je kategorički negirao da je ikada učestvovao u zabavama na kojima je bilo pucnjave. Ali danas su objavljene i nove slike koje negiraju bivšeg direktora Krasniqija.

U ovom slučaju, Kosovski policijski inspektorat započeo je istragu. Ovo je navedeno u odgovoru PIK-a za Signal.

“Pozivajući se na vaš zahtjev, obavještavamo vas da je policijski inspektorat Kosova nakon objavljivanja ove vijesti, po službenoj dužnosti počeo sa prikupljanjem informacija u okviru preliminarne istrage,” rekao je u odgovoru inspektorat.

Prijavljivanje takvih slučajeva je obavezno za policijske službenike koji, bez obzira na vrijeme ili mjesto, imaju policijska ovlaštenja 24 sata.

Međutim, ispostavilo se da je takvu obavezu ignorisao Nexhmi Krasniqi, koji je bio učesnik zabave u hotelu “Lake Side”, 30. decembra 2018. godine, gde su se pred njegovim očima pucali.

On je svjedok pucnjavi koja se odvijala isprijed djece koja su sakupljala čahure pred velikim brojem gostiju.

Go to TOP