SRB-BIH-HR

Poslanik DSK-a kritizira vladu Hotija, ostavite po strani političke inate….

Poslanik DSK-a Hadži Avdyli kritičan je prema radu vlade koju vodi Avdulah Hoti vezano za upravljanje pandemijom Covid-19.
Avdulji, koji nije mogao prisustvovati sljedećoj sednici parlamenta zakazanoj za četvrtak nakon što je ustanovljeno da je zaražen koronavirusom, kaže da bi nacrt zakona, čiji je autor predsjedavajuća Vjosa Osmani, trebalo raspraviti i stupi na snagu.

“Dakle, danas je moj apel Isa Mustafi i nije kasno da drugi izađu sa stavom da se ovaj zakon što prije obradi u vladi da bi mogli da na početku pandemije proglasite vanredno stanje. Stavite spasenje života građana pred lične inate i niske osvjete. “Sada je vrijeme za zaustavljanje Antikovidskog rata, čak i prije razgovora o mogućim anti-statutarnim koalicijama”, napisao je Avdyli na Facebooku.

Sledeće nedelje biće održano sledeće zasedanje Skupštine Kosova kako bi se odobrili međunarodni sporazumi i drugi zakoni. Iako sam u procesu poboljšanja Covida, ne mogu prisustvovati sjednici, ali želim izraziti duboko razočaranje što 33 dana nakon formiranja vlade Hoti, zakon Anti-Kovid čeka u ladici Vlade. Nema objašnjenja zašto mišljenje o ovom zakonu još nije dostavljeno, gdje je prepreka gospodinu Hotiju ili prepreka Isa Mustafa samo zato što je ovaj zakon… Vidi više

Puni post Avdyl-a na Facebooku:

Sledeće nedelje biće održano sledeće zasedanje Skupštine Kosova kako bi se odobrili međunarodni sporazumi i drugi zakoni. Iako sam u procesu poboljšanja Covida, ne mogu prisustvovati sjednici, ali želim izraziti svoje duboko razočaranje što 33 dana nakon formiranja vlade Hoti, zakon Anti-Kovid čeka u ladici Vlade. Nema objašnjenja zašto mišljenje o ovom zakonu još nije dostavljeno, gdje je prepreka za gospodina Hotija ili prepreka Isa Mustafa samo zato što taj zakon ima autoroa predsjednikaparlamenta Osmani. Iza imena autora, poput one prethodne vlade, i sadašnje, čak i sada kad su započele restriktivne mjere, ovaj zakon ne treba narušiti ustav nego stvoriti pravne mehanizme za borbu protiv Covida 19. Najtragičniji dani koje smo upravo iza sebe ostavili. Desetine je mrtvih i stotine bolesnih, ali nikad neću moći vjerovati da netko još uvijek razmišlja o osobnoj osveti tako što blokira zakon koji spašava živote. Kažete da isključenje gospođe Osmani putem suđenja u odsutnosti putem e-pošte nije bilo dovoljno, ali sada moramo blokirati i osnovni zakon za borbu protiv Covida koji bi najbolje služio Vladi. Od nas se očekuje da glasamo o zakonima ekonomskih mjera i međunarodnim sporazumima, no bez zakona o Covid-19, svaka mjera rata protiv Covid-19 bit će neustavna i manjkava. Dakle, danas je moj apel Isa Mustafi i drugima, prekasno je zauzeti se za poziciju da se ovaj zakon što prije obradi u vladi jer ste izašli na potrebu da se na početku pandemije proglasi vanredno stanje. Spasite živote građana pred ogorčenjem i malom osvetom. Sada je vrijeme staviti Antikovidski rat uoči razgovora o mogućim anti-statutarnim koalicijama.

Na najnovijim podacima do sada je na Kosovu prijavljeno 3.508 pozitivnih slučajeva COVID-19. Od toga 1.531 je i dalje aktivan slučaj.