SRB-BIH

Poplave u Gnjilanu prouzrokovale su štetu od preko 1,5 miliona evra

Opštinska komisija Gnjilana, koju je osnovao gradonačelnik Ljutfi Haziri, izvršila je preliminarnu procenu štete nastale kao rezultat poplava.
Bekim Bajrami, direktor za urbanizam, istovremeno predsjednik Komisije, najavio je da na osnovu preliminarne procjene trošak odštete premašuje cifru od 1,5 miliona evra.

“Zajedno sa članovima Komisije izvršili smo procjenu na području Stanišorke, sjevernog dijela i Gornjeg Livoča. Do ponedeljka verujemo da ćemo evidentirati sve pogođene slučajeve na području južno od reke Stanišorke, u Livoču i Poštemu i nekom drugom delu. Troškovi štete, prema preliminarnoj procjeni, premašuju cifru od 1,5 miliona evra “, najavio je Bajrami.

Bajrami je potvrdio da su štete uglavnom na porodičnim objektima, namještaju, inventaru, raznoj opremi, aparatima, zalihama hrane, strukturnim oštećenjima, poslovnim predmetima, mašinama, vozilima, automobilima, poljoprivredi itd.

“Velika je sreća što je reka Miruša pokrivena i kanalisana, izbegavajući još veću štetu u centralnom delu grada”, rekao je predsednik Komisije za procenu štete izazvane poplavama u Gnjilanu, Bekim Bajrami. / Telegrafi /