SRB-BIH-HR

Policija apeluje na poštivanje antiKOVID mjera, inače će početi sa izricanjem novčanih kazni

Policija Kosova apelovala je na poštovanje anti Kovid mjera, jer prema njihovim rečima, njihov cilj nije kažnjavanje građana već primena istih. U obaveštenju se navodi da policija izvršava zadatke, primenjujući zajedničke kontrole u saobraćaju, putničkom prevozu, tržnim centrima, poslovnim prostorijama i sl., Kako bi postigla ciljeve, uključujući poštivanje zaštitnih mera, sprečavanje širenja pandemije i interes javnog zdravlja.

“Policija Kosova dokazuje posvećenost i intenziviranje rada, povećanjem policijskog prisustva i patrola širom države. Cilj policije Kosova i dalje je održavanje javnog reda i mira, uspostavljanje partnerstva sa građanima i primena anti-Kovid mjera”, kaže se u saopštenju.

Dalje se izvještava da policija ne namjerava kažnjavati građane, stoga neprestano apelira na sve građane da se pridržavaju važećih pravila, poštuju mjere protiv Kovida, održavaju distancu, stave masku i peru ruke, inače će biti obavezna kao zakonska mjera izricanje novčanih kazni na one koji te mjere ne primijene. / Telegrafi/