Kosova

Planprogrami i Qeverisë Kurti për arsimin e lartë

Njohësit e arsimit vlerësojnë iniciativën për të siguruar falas arsimin e lartë.

Vazhdimisht kritikohet cilësia e arsimit në vend.

E për të përmirësuar një gjendje të tillë, janë paraparë hapa edhe me planprogramin e Qeverisë së Kosovës.

Madje një fokus më i madh po vlerësohet se është në arsimin e lartë.

Sipas Gramos Buçincës nga Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim, ka disa intervenime pozitive në këtë aspekt.

Sipas Buçincës, planprogrami për arsimin e lartë është më i detajuar.

Por thotë se duhet të analizohet mënyra se si do të arrijnë që të jetësohen planet e parapara.

Ndërsa profesori universitar Blerim Rexha, thotë se një ndër vendimet pozitive të këtij planprogrami është mbështjetja e Agjencisë Kosovare për Akreditim.

Sipas Rexhës, pozitive është edhe iniciativa për të siguruar arsimin e lartë falas, e që sipas tij është vendim që është dashur të merret kohë më parë.

Mirëpo ai ka disa kritika sa i përket ristrukturimit.

Ndërkohë nga Ministria e Arsimit është thënë se në arsimin e lartë synojnë integritet të plotë dhe përmirësim të cilësisë.