SRB-BIH

PKS: MI NISMO RAZBIJAČI SRPSKOG JEDINSTVA

Partija kosovskih Srba saopštila je danas da “u jeku najnovijih političkih napada iz Beograda od strane najvišeg državnog rukovodstva Srbije i pokušaja da se napravi razdor među Srbima na Kosovu, lažnim optužbama kako svi izuzev Srpske liste radimo na razbijanju jedinstva Srpskog naroda na Kosovu”.

“Mi iz Partije kosovskih Srba, jasno i nedvosmisleno poručujemo našem Beogradu da mi nismo razbijači Srpskog jedinstva i da takve potraže među sobom u Beogradu i među svojim poslušnicima unutar Srpske liste. A za nas možemo slobodno reći da smo Srbi sa imenom i krsnom slavom i da svoje ime nosimo podignute glave, a svoje slave slavimo na našem Kosovu. Na istom onom koje bi Beograd da podeli i razgraniči, a pritom da oduzme Srbima sa Kosova i minimum prava da nešto kažu a kamo li da se pitaju.

Vaša Srpska lista je samo Vaša, ne i Srpska, jer Srbi na Kosovu dobro znaju sa kim je Vaša lista sedela u Vladi i šta Srbima donela. Ništa dobro Srbi nisu, niti će dočekati od Srpske liste i Vaše politike podele i razgraničenja, koju mi osuđujemo i u potpunosti odbacujemo.

Srbi na Kosvu žive jedinstveno i nema podela među nama osim onih koje pravi Kancelarija za KiM i Srpska lista.

Što pre gospodo iz Beograda shvatite stavove Srba sa Kosova, utoliko ćemo brže i lakše izgraditi pravo jedinstvo, a koje se za razliku od Vašeg jedinstva ne zasniva na pretnjama i ucenama već isključivo na razgovoru i dogovoru sa Srbima za šta Vam i pored svih pretnji i ucena kojima nas izlažete mi ipak ostavljamo naša vrata otvorena za saradnju sa Srbijom i sa Beogradom”, navodi se u saopštenju Partije kosovskih Srba.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483