Love & Sex

Pa klitor nuk ka orgazëm – katër fakte mbi organin i cili sjell kënaqësi

Klitori është një ndër pjesët më të magjishme të trupit të njeriut dhe i vetmi organ i cili shërben vetëm për kënaqësi

Cilat janë ato katër fakte mbi klitorisin të cilat duhet t’i dijë çdo femër, në mënyrë që të arrijë kënaqësinë maksimale?

1. Klitori dhe penisi zhvillohen nga i njëjti ind embrional

2. Pika-G gjendet në pjesën e jashtme të murit të vagjinës dhe mund të preket me gisht. Kjo pikë është pjesë e klitorit.

Më mirë është të thuhet që fjala është për një “pjesë” klitori, jo vetëm për pikën G, transmeton Telegrafi.

3. Pa klitor – nuk ka orgazëm. Ai është i mbuluar me 8.000 përfundime nervore. Shumica e tyre gjenden në majë të klitorit – në atë pjesë të cilën mund ta shohim.

Edhe nëse përjetoni një orgazëm vagjinale, ajo shkaktohet nga stimulimi i klitorit nga ana e brendshme.

4. Klitori nuk është pjesë e vagjinës por e vulvës (pjesës së jashtme të organit femëror gjenital).

Gjendet në brendësinë e abdomenit. Pjesa e jashtme ngjason në një kokërr inxhie dhe ngrihet midis buzëve vagjinale, ndërsa pjesa e brendshme dukshëm më e madhe – mund të arrijë madhësinë e penisit mesatar.

Klitori është zona erogjene më e ndjeshme e femrës dhe burim themelor anatomik i kënaqësisë seksuale femërore.