EKONOMI

Peso filipeneze – kartëmonedha me përmasat më të mëdha në botë

Kartëmonedha me përmasat më të mëdha në botë është kartëmonedha filipinase 100,000 peso.

Ajo është më e madhe se një faqe A4 (356×216 mm) dhe u emetua në vitin 1998 për të përkujtuar 100-vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Filipineve.

Kjo kartëmonedhë ishte në shitje vetëm për koleksionistët, me një çmim prej 180,000 pesos ose rreth 3.700 dollarë amerikanë. E shtypur në Gjermani, kartëmonedha përmban 21 elemente sigurie, përfshirë edhe një hologramë.

Postimi i plotë:

Banka e Shqipërisër

Kuriozitetet e së Hënës:

Cila është kartëmonedha me përmasat më të mëdha në botë?

Kartëmonedha me përmasat më të mëdha në botë është kartëmonedha filipinase 100,000 peso. Ajo është më e madhe se një faqe A4 (356×216 mm) dhe u emetua në vitin 1998 për të përkujtuar 100-vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Filipineve. Kjo kartëmonedhë ishte në shitje vetëm për koleksionistët, me një çmim prej 180,000 pesos ose rreth 3.700 dollarë amerikanë. E shtypur në Gjermani, kartëmonedha përmban 21 elemente sigurie, përfshirë edhe një hologramë.